fredag 30 januari 2009

Lovely friday

Äntligen är det fredag, ännu en arbetsvecka har gått. Ikväll blir det bara mys framför tv:n med god mat och snacks. I helgen tänkte jag köpa mig en till marimekko skål till min samling, har ju fått min första lön :) så då ska jag unna mig själv en del. Finns så många härliga färger så det är svårt att bestämma sig, trevlig helg!

onsdag 28 januari 2009

Bio ikväll

Nicole Kidman och Hugh Jackman

Krigsdrama från Australien, Baz Luhrmann gjorde succé som regissör av Moulin Rouge för några år sedan. Nya filmen heter Australia och beskrivs som ett romantiskt action-äventyr. Filmen tar sin början innan andra världskriget. Den utspelar sig också under kriget då japaner bombarderar norra Australien. Fler bomber släpptes då än under attacken mot Pearl Harbor. Det storslagna australiensiska landskapet utgör bakgrunden till denna historia om brittiska aristokraten Lady Sarah Ashley (Nicole Kidman) som kommer till Australien i slutet av 30-talet för att leta efter sin man som åkt dit för att sälja deras ranch. När hon kommer fram finner hon maken död och att hennes enda tillgång är en boskapsranch lika stor som Belgien. För att rädda sin egendom måste hon tillsammans med en råbarkad boskapsfösare (Hugh Jackman) driva boskapen genom det oändliga, karga landskapet. Det blir en svindlande resa och tillsammans upplever de en kärleksaffär, hur andra världskriget drabbar Australien i och med Japanernas bombningar av Darwin och ställs inför val som kommer att förändra deras liv.

tisdag 27 januari 2009

I love you

Tack Robert för att du alltid finns för mig när jag behöver dig! Vore ingenting utan dig!

lördag 24 januari 2009

Mys




Gick jättebra med Isak igår, han är så lätt att ha & göra med, världens snällaste & goaste unge och full av bus. Säger grattis till hans mamma & pappa som fick sin lägenhet såld igår! Idag blir det lite shopping på stan, har en del presentkort och pengar att spendera :)

fredag 23 januari 2009

Mio

Fick presentkort på mio i examenspresent och funderar på att köra till fler skal stolar. Vi har fyra vita runt köksbordet och har länge tänkt att vi ska köpa till fler. Frågan är om man ska ha svarta eller vita. Tycker det är snyggt att bara ha en stol stående till exempel i hallen eller i sovrummet. Vilken färg tycker ni? Nu ska jag snart bara barnvakt åt världens sötaste och goaste Isak.

torsdag 22 januari 2009

Hälsingland skål




Denna fina skål fick jag av min kära moster med familj i julkapp, tycker den är jättefin. Tyvärr krånglar min kamera så jag har lånat bilderna från Perlan Living.

onsdag 21 januari 2009

Ska det vara såhär?

Är totalt slut om kvällarna, stupar rakt i soffan när jag kommer hem från jobbet. Men det är väl bara att vänja sig, vid arbetslivet :) Är så mycket nu i början med, många nya intryck, barn och föräldrar man ska lära känna plus allt det praktiska som hör till. Men bara imorgon kvar nu, sen på fredag är jag ledig :)

söndag 18 januari 2009

Stelton prylar





Igår kväll hade jag min examensfest som blev väldigt lyckad, men idag har man mått som man förtjänat :)

Fick jättemycket fint. Bland annat:

* en Stelton termos

* en Stelton brödpåse

* smycken

* pengar

* presentkort

* blommor
Här kommer några bilder från festen. Imorgon börjar jag jobba på riktigt, då min anställning börjar gälla.

fredag 16 januari 2009

Äntligen!!!



Nu har jag tagit examen och är färdig lärare, allting är klart i skolan! Har inte riktigt sjunkit in än att jag inte ska tillbaka till skolan nåt mer. Kändes faktiskt rätt så vemodigt när jag åkte därifrån idag, många man aldrig kommer se igen. Imorgon blir det examensfest för att fira mina 3,5 års studier. Här kommer några bilder från vår avslutning i kyrkan.

Förra helgens barndop





Robert fick med sig kameran till skolan efter dopet vi var på i söndags så jag har inte kunnat lägga ut några bilder. Men här kommer nu några från Isacs jättefina dop.

onsdag 14 januari 2009

Snygg klädhängare

Detta fina träd som fungerar som klädhängare finns hos bolagret, tyckte det var jättefint och ett bra pris var det med, 699 kr. Finns ett liknande på the home company som också är jättesnyggt men dock kostar 2000-2500 kr istället. Imorgon är det dags för mig att ta examen, ska bli jättekul! Inget mer plugg för min del, åtminstone inte på ett par år.

måndag 12 januari 2009

Nytt hemma hos mig


Denna underbara ljusstake från Karin Meijer fick jag av mamma och pappa i julklapp, tycker den är så fin. Den vita blomman som hänger i köksfönstret är även den gjord av Karin. Idag har jag jobbat min första dag på mitt nya jobb. Jag blev riktigt varmt mottagen av alla barnen, det kändes riktigt skönt att få börja jobba och slippa skolan och allt pluggandet.

lördag 10 januari 2009

Barndop

I eftermiddag bär det av ner till Malmö till Emelie & Mårten för en myskväll hemma hos dem. Sen imorgon blir det barndop för den här sötnosen, Isac! Nu har jag bara en dag kvar i skolan och det är nästa fredag då det är dags att gå upp med vårt examensarbete. Men avslutningen i kyrkan har vi redan på torsdagen. På måndag är det dags för mig att börja mitt nya jobb, ska bli spännande! Önskar alla en trevlig helg!

Marimekko skål



Om du gillar dessa tycker jag du ska vara med och tävla om en hos Lindas vita tankar.


onsdag 7 januari 2009

Läckra handdukar







Här kommer ett smakprov på några utav Marimekkos senaste handdukar, tycker dom är superläckra! Hade gärna fräschat upp mitt badrum med dem. Idag hade vi den näst sista basgruppsredovisningen, på fredag är den sista. Sen är det bara examinationen av examensarbetet kvar sen är vi färdiga! På måndag börjar jag jobba, ska bli jättekul och spännande!

tisdag 6 januari 2009

Ännu mer









Skridskoåkning blev det idag med mina små änglar. Linnea, Isaac, Märtha, August och Otto och Stina, Ola och Amadeus. Linnea och Märtha gav upp en cirka en kvart då Tessan fick komma och hämta dem men vi andra hade en jättemysig dag med lite hockeyspelande och korvgrillning. Jag älskar vintern!

Utmanad

Blev utmanad av Tessan

1. När ljög du senast? Kommer inte ihåg.

2. Har du någonsin stulit? Nej.

3. Har du någonsin flirtat med din bästa väns kille/man? Skulle aldrig falla mig in!

4. När gjorde du något riktigt dumt senast? Minns inte.

5. Vad stod det i ditt senaste mottagna sms? Kan jag åka med er?

6. Vad stod det i ditt skickade sms? Att det gick bra.

7. Har du kissat på dig någon gång? Japp.

8. Vad gör dig RIKTIGT generad? Om jag inte förstår något som alla andra tycker är jättelätt.

9. Är du emot någon religion isåfall varför? Absolut inte.

10. Är du beroende utav något isåfall vad? Choklad!!!

11. Har du tagit knark någon gång? Nej, ser ingen som helst mening med det.

12. Vad tycker du om knark? Är helt emot det.

13. Vad attraherar dig? Ärlighet och ödmjukhet.

14. Vad tycker du är sexigt på dig själv? Ingenting enligt mig själv.

15. Om du fick en gratis operation skulle du ta den då? Ja om det gällde min rygg.

16. Kan du dö för någon människa? Min familj.

Utmanar: Iris, Ladyjen och Emmsan

lördag 3 januari 2009

Mysigt







Äntligen har det blivit vinter, riktig vinter med snö! Så härligt, idag har vi varit och åkt skridskor i flera timmar. Ikväll blir det en lugn hemmakväll med lite gott vin och ostbricka.